Etusivu

Ajankohtaista nyt
Hammarbackenin museoalue avaa jälleen!
1.6.2020 kl.11-17

Arvoisa kävijä! Haluamme tehdä parhaimpamme kävijöiden turvallisuuden takaamiseksi. COVID-19 epidemian seurauksena olemme joutuneet ottamaan käyttöön poikkeustoimenpiteitä museon avautumista 1.6. silmällä pitäen. Museon päärakennukseen voi kerralla tulla enintään 10 henkilöä, ja suosittelemme korttimaksua lippukassalla. Ryhmien tulisi etukäteen olla yhteydessä tulostaan sähköpostilla tai puhelimella. Opastettavia ryhmiä museon näyttelyihin ja työpajoihin ei valitettavasti oteta vastaan kesällä 1.6.-31.8. Muuten olemme tehostaneet siivoustamme, ja sisäänkäyntien yhteydessä on käsidesiä. Muista myös turvaväli 1-2 m, kun tulet meille käymään!

Kesällä kävijä saa kuulla ruukinväen tarinoita liittyen mm. Pikku-Pässiin ja samalla voi seurata heidän päivittäisiä askareitaan museoalueella. Leivintuvasta leviää taatusti vastaleivotun leivän ja karstatun villan tuoksua ja voi kuulla kylän juoruja. Valimossa Kalle ja kisällinoppilaat tekevät päivittäisiä töitään ja valmistavat myös tinasotilaita myyntiin. Puutarhassa voi nauttia kahvikupista ja reilusta kotona leivotusta korvapuustista, kun Café Hammarbacken avaa ovensa 6.6. Hyvällä lykyllä tapaa myös lesken, joka asuu Slaggbyggnadenin vintillä ja joka viihdyttää hanurimusiikilla.

Tervetuloa museoon!

Museo toimii myös digitaalisesti

Vaikka museon fyysiset näyttelyt ovat tällä hetkellä suljettuna, voi museoon tutustua monella tavalla digitaalisesti. Haluamme toivottaa teidät tervetulleiksi piipahtamaan museossa tämän esityksen myötä. Palvelussa tarinasoitin.fi on useita eri oppaita, jotka johdattavat museon ja ruukin historiaan. Voit kotisohvalta vaikka kuunnella museon perusnäyttelyn ääniopastusta tai tutustua yläruukissa sijaitseviin mielenkiintoisiin rakennuksiin. Europeana.eu-sviuilla voit lukea työntekoon liittyviä tarinoita ruukista. Tarinat tallennettiin museon 70-vuotisjuhlan kunniaksi. Kotisivujen Tutkimus-alasivulla on myös runsaasti luettavaa ruukista. Sivuilla esitellään muun muassa Slaggbyggnadenin vintin Leski & Poikamies-näyttelyyn liittyvää materiaalia. Työstämme parhaillaan myös yhdessä Fiskars-yhtiön kanssa uutta ruukkiin liittyvää digitaalista sisältöä, joka tulee näillä näkymin käyttöön kesäksi. Jos sinulla on mitä tahansa museoon liittyvää kysyttävää, niin ota yhteyttä. Palvelemme sähköpostitse, puhelimitse sekä sosiaalisessa mediassa.

Fiskarsin museo

Fiskarsin joen varrelle perustettiin vuonna 1649 ruukki, joka nykyisin tunnetaan Fiskarsin ruukkikylänä. Aikoinaan ruukki valmisti mm. takkirautaa, valutuotteita, koneiden osia, kupariesineitä ja taloustavaroita. Tänään Fiskars Oyj on laajasti tunnettu osakeyhtiö ja ruukki elävä kulttuuriympäristö, missä design, käsityö ja taide kukoistavat vuoden ympäri. Fiskarsin museo tallettaa ja tutkii ruukkikulttuuria 1600-luvulta tähän päivään saakka. Pohjan paikallishistoriallisessa arkistossa säilytetään arkistodokumentteja ruukin ja pitäjän kiehtovasta historiasta. Löydät meidät Fiskarsin yläruukista!

 

Pääsymaksut Avoinna

Aikuinen 5,00 €
Alennuslippu 3,50 € 
Alle 18 v. ilmaiseksi

Museo:
18.3.-31.5. SULJETTU
1.6.-31.8. ma-su 11-17
1.9.-31.12. ke-su 11-16
Poikkeavat aukioloajat
Toimisto: arkisin sopimuksesta
Arkisto: 18.3.-31.5. SULJETTU

Yhteystiedot

Fiskarsin museo
Peltorivi 13
10470 Fiskars
+358 (0)45 1808111

Fiskarsin museon toimisto
Peltorivi 26
10470 Fiskars
info (at) fiskarsmuseum.fi

Pohjan paikallishistoriallinen arkisto
Peltorivi 11
10470 Fiskars
+358 (0)44 0500854
arkivet (at) fiskarsmuseum.fi